Schrijfcursus in Frankrijk | 4-Daagse schrijfcursus in de Dordogne
356
page-template-default,page,page-id-356,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

“Ik had verwacht dat ik zou blokkeren, maar nee, ik schreef alsof iemand een luikje had geopend waaruit prachtige gedachten stroomden, gegoten in volzinnen.”

“De Schrijfcursus Frankrijk was in één woord geweldig! Vanaf het eerste moment haalt Ed je uit je comfortzone, zonder dat het oncomfortabel wordt. De opdrachten zijn onconventioneel en zeer afwisselend; Ed laat je stoeien met perspectieven en genres, en optimaal gebruik maken van je zintuigen. De schrijfinteresses en -ambities in onze groep lagen flink uiteen, wat de goede opzet en relevantie van deze cursus alleen maar benadrukte. Of je nu zakelijk beter wilt schrijven, een toneelscenario op papier wilt zetten, eindelijk aan die roman wilt beginnen of gewoon ontspanning en plezier haalt uit het schrijven: in de Dordogne kun je inspiratie opdoen, je schrijftalent (her)ontdekken en verder ontwikkelen.”

Floor Lina, consultant

“Schrijven, ik dacht dat ik het ‘best aardig’ kon. Tijdens de cursus kwam ik erachter dat ‘best aardig’ niet genoeg is. Ed maakt je bewust van wat je wel en niet goed doet en laat je meer uit je zelf halen dan je vooraf had bedacht. De thema’s, de oefeningen en zijn coaching geven je nieuwe inzichten waar je verder mee kunt een ook graag verder mee wilt.”

Harold Lamme, eigenaar Monsieur Deux/freelance projectmanager

“Een zalige week, veel inspiratie, waardevolle feedback en fantastische opdrachten die ongekende kanten in mij naar boven haalden. Met liefde gemaakte lunches en met aandacht uitgezochte wijnen. Ik heb genoten en hoop van harte op een vervolg.”

Anna-Marijke Westra, communicatieadviseur

“De vele verrassende opdrachten, het schrijven zelf, het werken in een kleine groep, het voorlezen en gezamenlijk bespreken van onze teksten… Ik had niet lang nodig om fan te worden van de Ed-aanpak. Hij zet je aan het werk op een manier die je helpt om je geest open te zetten. Hij geeft je inzichten en laat je zelf ontdekken hoe jij die kunt gebruiken. Zo ga je anders schrijven dan je gewend bent, beter en soepeler dan je dacht dat je kon. Deze cursus bracht me meer dan ik had verwacht. Ik kijk nu al uit naar een vervolgcursus.”

Erik Penning, bestuurscommunicatie adviseur

“Eindelijk heb ik nu het gevoel een beetje grip te krijgen op dat moeilijke onderwerp van het vertelperspectief. Er zit vaart in de cursus en precies dat stuwt ons clubje naar grote hoogten: samen raken we in een energieke en creatieve flow die zich geregeld ontlaadt in buien slappe lach. In geen maanden zoveel geluksstofjes aangemaakt in mijn brein!“

Martine Schrage, huisarts

“Ik ben traag en bedachtzaam, en stel het uit om te schrijven. Nu moest ik in korte tijd vanuit een gegeven perspectief of stijl met een pen in een schrift schrijven, gewoon doen. Ik had verwacht dat ik zou blokkeren, maar nee, ik schreef alsof iemand een luikje had geopend waaruit prachtige gedachten stroomden, gegoten in volzinnen.”

Hanneke Heeremans, office manager

“De cursus maakt je heel productief in een schrijfstijl die je niet zelf kiest; als je, zoals ik, met blogs en columns bezig bent, grijp je niet snel naar je pen om een horrorverhaal of rapnummer te schrijven. Maar nu moet je wel. Elke cursusdag had wel weer een twist die ik niet aan zag komen. Ik vind het erg knap hoe Ed de cursus heeft opgebouwd en hoe hij er in een paar dagen voor kan zorgen dat je echt alleen nog maar met schrijven bezig bent en al het andere om je heen eventjes vergeet.”

Hannah Yasmine König, redacteur

“Ed is iemand die mij op een liefdevolle manier een snoeiharde schop onder mijn kont gaf om gewoon maar te gaan schrijven. Maar hoe doe je dat, ‘gewoon schrijven’? Door niet teveel te denken en gewoon te doen. Schrijven heeft voor mij een heel andere betekenis heeft gekregen, ik lees geen verhaal meer op dezelfde manier en ik weet nu waar mijn kracht ligt en hoe ik een verhaal kan overbrengen aan de lezer. En dat is Ed gelukt, op z’n Ed’s; gepassioneerd, extreem humoristisch, met verstand van zaken en to the point.”

Marieke van Haarlem, NLP Coach

“Al enige jaren verzorgt Ed binnen de opleiding International Media and Entertainment Management workshops voor onze vierdejaars studenten. In drie sessies brengt hij met korte schrijfopdrachten, altijd met een ietwat provocerende inhoud overigens, studenten overduidelijk naar een hoger niveau.”

Maarten van Bussel, Graduation Coordinator/Senior Lecturer Content Creation